Actual — 07 iulie 2014
Procurorul General, pe lista neagră a baronilor PSD

Baronii din PSD nu se pot împăca cu gândul că ei dețin toată puterea și, cu toate acestea, fac rând pe scările de la DNA. Până acum a fost mitraliată Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, dar baronii din PSD vor schimba foaia.

Capul actualului procuror general al Romaniei, Tiberiu Nitu, este acum cerut tot mai insistent atat de catre politicenii apropiati de „nucleul dur” al PSD, cat si de unii magistrati nemultumiti ca au fost trasi pe linie moarta.

Iar in spatele tuturor acestora se afla, bineinteles, nume grele ale vietii publice, aflate in vizorul DNA sau prinse deja in malaxorul instantelor de judecata. Si pentru ca presiunea pusa pe Tiberiu Nitu ca sa renunte „de buna voie” la mandatul sau din fruntea Parchetului General sa fie cat mai intensa, mai ales ca este considerat un magistrat „fara vana”, acesta va fi pus, cat de curand, in fata unui adevarat pluton de executie mediatic. Totul in paralel cu cererile tot mai insistente ale „baronilor” ca Nitu sa-si foloseasca prerogativele prin care ar putea ingreuna unele anchete ale DNA.

In incercarea disperata de a scoate DNA de pe sine, cei deveniti, in urma anchetarii lor, dusmani de moarte ai procurorilor anticoruptie i-au cerut inca o data ministrului Justitiei sa foloseasca toate subterfugiile posibile pentru a-i pune frana Laurei Codruta Kovesi.

Insa cum Robert Cazanciuc nu doar ca nu a dat curs interventiilor, dar, dupa patania prinderii sale in valtoarea cazului Duicu – Ponea, a inceput sa-i evite tot mai fatis pe mesagerii „baronilor”, acestia s-au plans imediat premierului. Insa raspunsul lui Ponta, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, a fost unul mai mult decat transant, refuzand din start orice discutie privind mazilirea lui Cazanciuc. Mai mult chiar, se pare ca seful guvernului i-a avertizat pe pesedistii care il acuza pe ministrul Justitiei fie de incompetenta, fie de colaborationism, ca nu va asista nepasator la declansarea unei actiuni de linsaj mediatic si politic impotriva lui Cazanciuc. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.