Locale — 11 septembrie 2016
Politicienii au dat din nou buzna la Țebea

Peste 3.000 de persoane, printre care și numeroși politicieni, participă, duminică, la Serbările Naționale de la Țebea, manifestare dedicată memoriei lui Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 144 de ani.

Ceremonialul oficial a început la ora 10,30, la cimitirul de la Țebea, cu o slujbă religioasă de pomenire a lui Avram Iancu, oficiată de episcopul Devei și Hunedoarei, Gurie, împreună cu un sobor de preoți. Vor fi depuse coroane de flori din partea autorităților și instituțiilor statului, urmând ca la final să fie rostite mai multe mesaje legate de importanța și personalitatea lui Avram Iancu.

La eveniment sunt prezenți mai mulți politicieni, printre care copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PMP, Traian Băsescu, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă, parlamentari, primari din județul Hunedoara și cele învecinate, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate ale statului.

Serbările Naționale de la Țebea se vor încheia, duminică după-amiază, cu un spectacol folcloric la care vor participa soliști de muzică populară cunoscuți. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.