Actual — 16 ianuarie 2018
Noul prim-ministru, la bursa zvonurilor

PSD este așteptat marți să decidă pe cine va mai propune premier după debarcarea lui Mihai Tudose. Cel mai vehiculat nume înainte de ședința de marți era cel al lui Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi ministru al Apărării în Guvernul demisionar Tudose.

Numele lui Fifor a fost vehiculat însă pentru funcţia de premier, pe lista scurtă, şi atunci când PSD l-a propus pe Sorin Grindeanu, dar şi când l-a propus pe Mihai Tudose.

Alte nume vehiculate sunt cel al europarlamentarei Viorica Dăncilă și cel al vicepreşedintelui PSD Ecaterina Andronescu.

Vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu a declarat, marţi dimineață, că Şerban Nicolae, Mihai Fifor şi Ecaterina Andronescu pot fi variante de premier discutate în CExN al PSD, ea excluzând persoana sa, a lui Claudiu Manda, precum şi pe Gabriela Firea.

„Ca variantă, poate să fie Şerban Nicolae, poate să fie Mihai Fifor, poate să fie una dintre doamne, cu excepţia mea şi a Gabrielei Firea, care ne-am exprimat foarte clar că nu ne dorim această funcţie. (…) Ecaterina Andronescu poate să fie variantă. Eu nu vreau, nu-mi doresc această funcţie. Nu m-am schimbat de acum 6 luni. Claudiu Manda nu e variantă, nu-şi doreşte”, a spus Olguţa Vasilescu, înaintea CExN al PSD în care se va decide propunerea de premier a PSD, ca urmare a demisiei lui Mihai Tudose. Ea a spus că îşi doreşte să continue tot ca ministru al Muncii şi în viitorul Guvern.

Paul Stănescu, vicepremier şi ministrul Dezvoltării în Guvernul Tudose, care ar fi fost asemenea în cărți, a declarat marți, după ce Iohannis l-ar fi respins ca prim-ministru interimar, că nu-și dorește postul de premier.

„V-am mai spus încă o dată, nu îmi doresc acest lucru şi nici nu o să se întâmple, e o decizie personală”, a declarat Paul Stănescu, la intrarea în sediul PSD.

Întrebat dacă va rămâne în componenţa noului Guvern, vicepremierul Paul Stănescu a precizat că „se gândeşte”.

Paul Stănescu a fost propus luni seară de către PSD premier interimar. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.