Actual — 06 aprilie 2014
Năstase, atac la Crin Antonescu

Fostul premier Adrian Năstase a acordat din pușcărie o declarație în scris Antenei 3, în care îl atacă pe liderul PNL Crin Antonescu, posibil contracandidat al lui Victor Ponta la prezidențiale, dacă liderul actual al PSD se decide să candideze.

Năstase acuză că determinant în ruperea USL a fost interesul lui Crin Antonescu pentru candidatura la prezidențiale, vorbind, ca și restul PSD, de presupuse înțelegeri ale liderului PNL cu Traian Băsescu.

„A fost o eroare de strategie, inclusiv în ceea ce privește momentul ales (ruperea USL). Determinant pare să fi fost interesul personal a lui Crin Antonescu legat de candidatura la prezidențiale, dovedit și de mutarea partidului la PPE, prin schimbarea ideologiei partidului, la fel cum a procedat Băsescu în 2005. În plus, nu trebuie ignorate informațiile recente referitoare la negocierile cu Traian Băsescu, nedezmințite de nicio parte”, a comentat Adrian Năstase, pentru cei care nu au urmărit poate atent scena politică și care știu cu siguranță că și Băsescu și Antonescu au dezmințit public orice înțelegere între ei.

Adrian Năstase a mai spus că Antonescu este unul din artizanii alegerii lui Traian Băsescu în 2004 (când făcea parte din Alianța D.A.- nr.), acuzând că liderul PNL a fost complice și la manipularea „lacrimilor” lui Băsescu. „Domnul Antonescu are o problemă pe care o înțeleg. Dânsul a fost unul din artizanii alegerii lui Băsescu la prezidențialele din 2004. Din acest motiv are o responsabilitate pentru un deceniu de haos, dezbinare, crize repetate, sărăcie și izolare internațională care au afectat viața Românilor. Încearcă să se justifice prin teoria „am ales răul cel mai mic”. Prin opțiunile de acum dovedește însă că a ales și continuă să aleagă răul, pur și simplu. În ceea ce privește manipularea din 2004, îi aduc aminte că a fost complice și la manipularea „lacrimilor” lui Băsescu și la acuzațiile de fraudă electorală dovedite mincinoase de la prezidențiale”, a spus Năstase.

De asemenea, el a adăugat că șansele lui Crin Antonescu de a deveni președinte par a fi minime și s-ar putea ca acesta să nu mai fie prima opțiune nici chiar în interiorul PNL. „La acest moment șansele domnului Antonescu par a fi minime. Ideea că dreapta se va uni pentru a-l susține în turul doi la prezidențiale pare a fi problematică. În plus s-a putea să nu fie prima opțiune nici în interiorul partidului. Sunt de acord că bătălia la prezidențiale se va da paradoxal nu între stânga și dreapta, ci între cei care doresc continuarea regimului Băsescu și cei care doresc schimbarea acestuia. Din nefericire pentru el, Crin Antonescu a ales să nu mai fie în tabăra anti-Băsescu”, a mai spus fostul premier PSD. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.