Lume — 02 decembrie 2013
Protestatarii au blocat accesul în sediul guvernului Ucrainei

Peste o mie de manifestanți au blocat luni dimineața accesul în sediul guvernului ucrainean, în centrul Kievului, transmit agenţiile de presă internaţională.

Protestatarii s-au adunat în jurul sediului guvernului venind din Piața Independenței, aflată la câteva sute de metri distanță, unde mii dintre ei au petrecut noaptea de duminică spre luni.

Toate străzile din jurul sediului guvernului au fost, de asemenea, blocate de către automobiliști, simpatizanți ai opoziției.

Liderii opoziției au făcut apel duminică seara la ocuparea cartierului guvernamental din centrul Kievului, până la demisia guvernului și a președintelui Viktor Ianukovici.

Zeci de mii de ucraineni au ieșit în stradă, duminică, în Kiev, în semn de protest față de nesemnarea de către președinte a acordului de asociere la UE.

Manifestația a fost considerată de departe cea mai mare demonstrație care are loc în Kiev de la „Revoluția Portocalie” din 2004.

Confruntările violente de duminică în cursul manifestației s-au soldat cu aproximativ 100 de răniți, dintre care mulți polițiști. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.