Locale — 12 aprilie 2016
Extremiştii europeni strâng rândurile la Sinaia

Miscarea pentru o Europa a Natiunilor si Libertatilor organizeaza la Sinaia conferinta internationala “Europa noastra – Europa Natiunilor”, eveniment la care va participa si una dintre emblemele extremistilor europeni, Marine Le Pen.

Nationalismul mioritic este reprezentat de Laurentiu Rebega – fost membru PC ajuns in Parlamentul European via PSD, dar care a trecut, vara trecuta, la PRU. Rebega sustine ca Europa risca sa se confrunte, in viitorul apropiat, cu „bande ad hoc inarmate, grupuri paramilitare ilegale sau lupi singuratici de genul Anders Breivik” activate de atentatele teroriste, motiv pentru care partidele nationaliste vor sa demareze „un dialog responsabil atat cu partidele clasice, cat si cu societatea civila”. Altfel spus, extremistii europeni considera ca un nationalism controlat, fie el si exacerbat, este preferabil instabilitatii „cronice” generate de revoltele spontane.

In context, Rebega a criticat UE pentru „lipsa de responsabilitate a unei birocratii castrate de identitate” de care da dovada si a pledat pentru inlocuirea acesteia cu „o regrupare democratica in jurul valorilor nationale” – formula despre care extremistii sustin ca este mult mai eficienta in gestionarea crizelor de genul aceleia cu care se confrunta in prezent Europa. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.