Special — 19 iunie 2017
Cum se mai fac dosare premierilor în România

România TV a prezentat duminică seară înregistrări bombă cu șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care arată cum înțelege aceasta să-și îndeplinească atribuțiile. Potrivit primei înregistrări difuzate, Kovesi îl presează pe procurorul Jean Uncheşelu să se ocupe de un dosar ca să se ajungă la „domnu premier”.

„Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să decapați instituțional în dosarul ăla cu casele ca să ajungem la domnu premier care a semnat contractele alea”, afirmă Kovesi conform înregistrării.

Premierul în cazul căruia șefa DNA face presiuni este Sorin Grindeanu.

Dosarul la care face referire ar fi cel vizând vânzarea a 967 de imobile din Timișoara în care au fost puși sub acuzare în luna februarie fostul și actualul primar al orașului Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu. Premierul Grindeanu a fost în trecut viceprimar al Timișoarei.

Într-o altă înregistrare, în care își exprimă, într-un limbaj colorat, nemulțumirile față de activitatea procurorilor, Kovesi face referire la dosarul ordonanței 13, spunând: „Și-am auzit și comentarii cu dosarul pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu”.

Imparțiala șefă a DNA afirmă totodată, conform înregistrărilor: „Eu după decizia Curții Constituționale mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar de ministru”.

Laura Codruța Kovesi face de asemenea referire la excepția invocată la CCR de fosta soție a lui Liviu Dragnea: „Să vedeți asta, excepția invocată de Bombonica ce ne va da peste cap”.

Înregistrările au fost făcute la întâlniri cu procurorii.

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.