Cultura — 22 septembrie 2016
Când știința întâlnește religia

Medici și psihologi de la „Universitatea Tehnică” din Berlin au anunțat recent că au descoperit, în urma unui studiu clinic experimental, că există viață după moarte. Acest anunț năucitor are la baza concluziile unui studiu la care s-au folosit diferite medicamente menite să inducă moartea clinică pentru 20 de minute la care s-au folosit 944 de voluntari, conform wordnewsdailyreport.com

Acesta a durat în jur de 4 ani și a necesitat un mix de medicamente precum epinefrină și dimetiltriptamină, folosite cu scopul de a permite corpului uman să intre într-o stare de moarte clinică și să se întoarcă fără nici un fel de complicații.

Subiecții au experimentat diferite stări în timpul „morții”

Acest experiment de lungă durată a fost posibil numai datorită unui nou tip de aparat medical numit AutoPulse. Acest tip de echipament fusese folosit și înainte pentru a reanima persoanele care se aflau în moarte clinică de peste 40 de minute. Echipa de cercetători, condusă de Dr. Berthold Ackermann, a monitorizat operațiunile și a cules mărturiile fiecărui voluntar în parte. Deși există diferențe de la un om la altul, toți au avut amintiri pe parcursul celor 20 de minute de „moarte” și au descris senzații similare. Experiențe în apropierea pragului de moarte au fost adăugate în jurnalul medical, în special cele bazate pe halucinații, însă Dr. Ackerman consideră că aceasta este dovada că viața de apoi este o formă de dualism între minte și corp. Cele mai comune amintiri includ senzația de detașare corporală, sentimente de levitație, seninătate totală, căldură, disoluție și prezența unei lumini copleșitoare.

Medicii spun că sunt conștienți de faptul că afirmațiile lor ar putea șoca opinia publică, mai ales în ceea ce privește aria religioasă.

„Știu că rezultatele îi pot afecta pe mulți, însă într-un final, noi doar am răspuns la o întrebare primordială a omenirii, așa că sperăm ca scepticii să ne ierte. Da, există viață după moarte și asta este valabil pentru oricare om în parte.”, spune Dr. Ackermann. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.