Actual — 15 ianuarie 2018
Balamuc în PSD

PSD se reuneşte, luni după-amiază, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru a tranșa situația premierului Mihai Tudose în războiul său cu Liviu Dragnea.

Spre deosebire de cazul Grindeanu, Tudose se bucură, potrivit unor surse social-democrate, de susţinerea parlamentarilor din cel puţin zece filiale, printre care Vrancea, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, astfel că o eventuală moţiune de cenzură nu ar avea şanse de izbândă.

”Fără cele 10 organizații care îl sprijină pe Tudose, dintre care Iași, Constanța, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Caraș, Timiș, care au mulți parlamentari, nu au majoritate să demită guvernul”, au declarat surse din PSD pentru rompress.info.

Potrivit surselor citate, Tudose se bucură de sprijinul filialelor care au obținut cei mai mulți parlamentari la alegerile din 2016.

”Practic, oamenii lui Liviu Dragnea nu au nicio șansă să formeze un alt guvern, fiindcă în Parlament nu trece moțiunea de cenzură. Nu avem o situație similară cu cea în care a căzut guvernul Grindeanu”, au mai spus sursele.

Conflictul din interiorul PSD nu s-ar putea solda însă cu o nouă moțiune de cenzură. Tudose ar urma să amenințe cu demisia în ședință dacă nu pleacă din funcție Carmen Dan, astfel că nu-i exclus ca premierul să plece singur. Luni dimineață, cu câteva ore înainte de ședință, toate ipotezele erau deschise. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.