Lume — 30 iunie 2017
Avertismentul lui Merkel înaintea Summitului G20

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi împotriva tendințelor de „protecționism” și de „izolaționism”, înainte de summitul G20 din Germania, o critică voalată la adresa președintelui american Donald Trump care va fi și el prezent la reuniunea organizată pe 7 și 8 iulie la Hamburg, relatează AFP.

Niciuna dintre provocările cu care se confruntă lumea „nu cunoaște frontiere”, a declarat Angela Merkel în Bundestag în legătură cu reuniunea anuală a celor mai puternice 20 de economii ale lumii.

„De aceea, acum mai mult ca oricând, cei care cred că pot rezolva problemele lumii prin protecționism și izolaționism fac o mare greșeală”, a adăugat ea.

Cancelarul german, care a invitat joi la Berlin liderii europeni care vor participa la summitul G20 de la Hamburg, a declarat că se așteaptă ca summitul să transmită „un semnal clar în favoarea piețelor deschise și împotriva izolaționismului”.

Ea a afirmat că dorește ca obiectivul reuniunii, la care vor participa și președinții SUA, Rusiei și Turciei, să fie acela ca „liderii (G20) să arate că înțeleg care este responsabilitatea lor (față de întreaga planetă) și să și-o asume”.

„Avem nevoie mai mult ca oricând de G20” deoarece multilateralismul permite rezolvarea problemelor comune „mult mai mult decât o poate face oricine în interes național”, a mai spus Merkel. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.