Special — 03 ianuarie 2018
Ambasadoarea Olandei, la masă cu „penalii”

Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei la București, unul dintre criticii legilor justiției adoptate de Parlament, a fost surprinsă la un hotel la masă chiar cu unul dintre „corupți”.

În prima prima zi a anului 2018 ambasadoarea a luat masa cu familia lui Nelu Iordache la un hotel, fiind surprinsă și de Revelion în aceeași companie.

Imaginile și informațiile au fost furnizate de tabloidul Cancan.ro.

1 IANUARIE 2018. ORA 20.30. Ambasadoarea Olandei, soţul şi fiul acesteia au luat cina alături de Nelu şi doamna Iordache, dar şi de copiii acestora din urmă

Prezența ambasadoarei la masă cu Iordache vine în contextul în care pe 21 decembrie, Ambasada Olandei, alături de cele ale Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei și Suediei, a solicitat, într-un comunicat, ca factorii implicați în proiectul de reformă a justiției să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și să ceară avizul Comisiei de la Veneția.

„Noi, reprezentanți ai țărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenența la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune și în special pe statul de drept. Recunoaștem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce privește construirea unui parcurs și aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiției. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiției, în forma lor actuală, precum și recentele amendamente propuse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese”, se arăta într-un comunicat de presă comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România.

Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost condamnat, pe 22 decembrie, la şase ani şi trei luni de închisoare cu executare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, pe 29 decembrie, Iordache a fost achitat de către Tribunalul Bucureşti în dosarul Transalpina, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals în înscrisuri, decizie care poate fi contestată. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.