Actual — 22 ianuarie 2014
A fost prins hackerul care a spart mailul șefului SRI

”Guccifer”, hackerul care a spart mailul șefului Serviciului Român de Informații (SRI), Gheorghe Maior, a fost prins de DIICOT, potrivit unui comunicat al instituției.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică”, se arată în comunicat.

Guccifer a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

Hackerul a mai avut o condamnare de trei ani de închisoare. rompress.info

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.